Gyakori kérdések

Éppen itt vagyunk::/Gyakori kérdések

Az RPR felület előkészítéshez szükséges feltételek

 • váltóáram ellátás

Az RPR rendszer elemei

 • RPR indukciós generátor
 • köztes transzformátor
 • RPR indukciós fej
 • indukciós tekercs (festék eltávolító fej)
 • vízhűtéses rendszer kábelek
 • elektromos áramot vezető munkadarab (i.e., a kezelendő acél felület)
 • Fő indukciós egység (220 kg.)
 • Hosszabitó kábel (max.100 m)
 • Indukciós fej (több féle méretben)
 • Csatlakozó (transzformátor) doboz

A rendszer váltóáramot küld a tekercsbe, amely elektromágnese mezőt hoz létre és örvényáramot generál a munkadarabon, pontos lokalizált hőt termelve anélkül hogy fizikai kapcsolat alakulna ki az induktor fej és a munkadarab között (nincs kopás és elhasználódás).
Ez a kontrollált és lokális hő a bevonat azonnali felbomlását eredményezi az induktor fej alatti területen.
A hevítés adott beállításban mindig azonos, ezáltal biztosítja a konzisztens működést és az optimális felületkezelés minőségét. Bekapcsolás után a folyamat azonnal elkezdődik, hőtermelés indul el a munkadarabon, pontosan szabályozható a felbomlási hőmérséklet.
Az RPR indukciós hevítés pontosan irányítható: a munkadarab adott területén, az induktor fej elhelyezkedésétől függően, a környező területeket nem érinti a folyamat. Az áramellátás automatikusan történik annak érdekében, hogy a megfelelő hevítés alakuljon ki.

Az RPR rendszer ideális rozsda, festék és egyéb bevonatok (vulkanizált gumi, tűz gátló anyagok, epoxigyanta, stb.) eltávolításához az alábbi tényezők szabályozásával:

 • Energia felhasználás
 • Hőmérséklet
 • Hő penetráció
 • Eltávolítás gyorsasága

Ezen jellemzők beállításával az RPR páratlan teljesítményt nyújt.

Igen. a jégszóró berendezést egy külső kompresszorhoz kell csatlakoztatni, mely legalább 5 bar nyomást képes előállítani. A felhasznált sűrített levegő mennyisége 3-11 m3/perc, attól függően milyen szórófejeket használnak a tisztításhoz.

A tisztítás sebessége erősen függ a bevonat fajtájától, a bevonat alatti felülettől, a sűrített levegő mennyiségétől. Az adott felület tisztításának meghatározásához javasolt teszt tisztítást elvégezni.

A szárazjég szórás  a homokfúvás, nagynyomású vizes tisztítás és a kézi tisztítás (jelentős élő munkaigény és a környezetre káros vegyszerek használata szükséges) helyett használható. A szárazjég szórás különösen kíméletes a környezetre.

Szárazjég szóró berendezés szükséges- IceBlast KG6 vagy IceBlast KG50 típusú gépek. Emellett természetesen szükség van elektromos áram ellátásra (220 V) és sűrített levegőre is.

Alapanyagot az Majláth –Gáz  Kft. tud biztosítani.

Mivel a folyamat száraz és nem dörzsölő hatású, bármely anyag tisztítása lehetséges szárazjég használatával, káros mellékhatások nélkül. A csiszolt vagy polírozott alumínium felületek nem mattúlnak be a kezelés hatására.

 1. a száraz bevonat apró darabokra hullik, amely felseperhető vagy porszívóval felszívható
 2. a nedves bevonatok (pl: olaj vagy zsír) sűrített levegősugárral kerülnek le a felületről, hasonlóan a magasnyomású vizes mosáshoz. a kezelt felület száraz és tiszta lesz.

Az apró szárazjég pellet hangsebesség közeli sebességgel és magas nyomáson távozik a szórógépből. A tisztítási hatás az alábbiakból tevődik össze:
Kinetikus hatás: Amikor a szárazjég pellet eléri a felületet a felületen lévő bevonat meglazul és felbomlik.
Hőhatás: A szárazjég pellet alacsony hőmérséklete miatt a felületi bevonat megrepedezik és meglazul a bevonat és az alatta lévő felület csökkenő összetartása miatt. Ezáltal a szárazjég behatol a bevonatba.
Robbanóhatás – Szublimáció: A szárazjég behatol a bevonatba és azonnal szublimál. Ez 700-szoros térfogat növekedést eredményes, olyan robbanóhatást okozva amely a bevonatot eltávolítja a felületről.

Leave A Comment

10 + 12 =