Mi is a szárazjég szórás?

szárazjégA szárazjég szórás egy forradalmi módszer, amelyhez kis méretű, kompakt jégdarabokat használnak. A szárazjég pellet sűrített levegővel gyorsítják fel hasonlóan a hagyományos szórási technikákhoz.
A szárazjég szórást a nagy nyomású tisztítás és hagyományos szórási módszerek-homokfújás, üvegszórás, műanyag dörzsanyagok- helyettesítésére fejlesztették ki. Emellett azonban a szárazjég nem tartalmaz egészségre káros vagy mérgező vegyi anyagokat így használata kevésbé veszélyes és a környezetre sem káros.
A szárazjég egyedi tulajdonsága, hogy a felülettel való érintkezéskor elpárolog, ezért a kezelt felület száraz és tiszta marad, nem marad rajta semmiféle maradvány vagy tisztítószer. Mivel a folyamat teljesen száraz és nem vezeti az elektromosságot olyan területeken is használható, ahol más módszerek nem megfelelőek, például elektromos motoroknál és elektromos vagy hidraulikus részeket tartalmazó berendezéseknél.
A szárazjég szórás során nem keletkezik hulladék, kizárólag az eltávolítandó bevonat marad a folyamat végén, amelyet általában seprűvel vagy porszívóval könnyű feltakarítani.
A szárazjég szórás ideális lakkok, ragasztók, olaj, zsír, szénpor, korom, penész, kátrány, és egyéb szennyeződések, bevonatok eltávolítására.
A szárazjég szórással a termelőeszközök tisztítása is elvégezhető, anélkül, hogy azokat le kellene szerelni vagy szét kellene szedni, ezáltal jelentős költség megtakarítás érhető el és a kiesett termelési idő is jelentősen lerövidül.
A szárazjég tisztítás nem dörzsölő hatású, a kezelt felületeket nem roncsolja, így olyan sérülékeny anyagokon is használható mint a nikkel, króm és alumínium.
A folyamat tiszta és nem keletkezik hulladék, ezáltal a tisztítás rövid idő alatt elvégezhető.

folyamat_animalt

Hogyan is működik a szárazjég?

[checklist]
  • 1. Kinetikus hatás:
    Amikor a szárazjég pellet eléri a felületet a felületen lévő bevonat meglazul és felbomlik.
  • 2. Hőhatás:
    A szárazjég pellet alacsony hőmérséklete miatt a felületi bevonat megrepedezik és meglazul a bevonat és az alatta lévő felület csökkenő összetartása miatt. Ezáltal a szárazjég behatol a bevonatba.
  • 3. Robbanóhatás – Szublimáció:
    A szárazjég behatol a bevonatba és azonnal szublimál. Ez 700-szoros térfogat növekedést eredményes, olyan robbanóhatást okozva amely a bevonatot eltávolítja a felületről.
  • 4. megtisztított felület
[/fusion_checklist]

Költséghatékony megoldás

Kevesebb állásidő

A szárazjég szórással a működő gépeket is meg lehet tisztítani, ezáltal nincs szükség azok szétszedésére majd összerakására, így jelentősen csökkenthető az állásidő miatt bevételkiesés.

Nincs hulladék megsemmisítési költség

A veszélyes hulladékok vagy oldószerek ártalmatlanítása a szárazjég szórás során nem merül fel, hiszen a szárazjég a kezelendő felületen elpárolog. Kizárólag az eltávolított bevonatanyag megsemmisítéséről kell gondoskodni.

Kevesebb munkaköltség

A szárazjég szórás révén csökken a takarításra és karbantartásra fordítandó idő, hiszen ez a módszer sokkal hatékonyabb és gyorsabb mint a hagyományos módszerek.

Kevesebb gépkopás és elhasználódás

A szárazjég szórás nem dörzsölő hatású, a kezelt felületeket kíméletesen tisztítja. A tisztításhoz használt dörzsanyagok, drótkefék, vakarószerszámok használata teljesen elkerülhető.
Kérjen ajánlatot!

Szárazjeges tisztítás, szárazjég gyártás, szárazjég eladás

Kérje ingyenes tanácsadásunkat! Próbatisztítási lehetőség! A nap 24 órájában a rendelkezésére állunk.
Kérjen ajánlatot!

Műszaki előnyök

Gyors és hatékony tisztítás

a szárazjég tisztítás különösen magas sebességgel történik és az egyébként nehezen elérhető helyek tisztítása is egyszerű a sokféle szóró és fújó adapterek használatával. A tisztítóanyag maradványok nem tapadnak meg a résekben és hajlatokban és szermaradvány sem marad a láncokon vagy hajtőműveken.
A szárazjég tisztítás ideális gépek, berendezések, elektromos egységek, elektromechanikus eszközök, felületek és öntőformák esetében.

Hol használható a szárazjég tisztítás?

Mivel a folyamat során nem használnak semmiféle tisztítószert vagy dörzsanyagot ezért olyan területeken is használható, ahol a higiénia rendkívül fontos, mint például az élelmiszeripar vagy a gyógyszergyártás.

Környezetbarát eljárás

A szárazjég tisztítás teljesen mentes mérgező anyagoktól, ezért a tisztítást végző személyek nem kerülnek káros vagy mérgező anyagokkal kapcsolatba. A magas nyomású vizes tisztítással ellentétben a szennyezett víz megjelenése is elkerülhető.

Egyszerű hulladékkezelés

A párolgó szóróanyag miatt a hulladék anyag mennyisége minimális.